Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Broskvová hrníčková buchta

Potřebné přísady:
  • 2,5 hrnku polohrubé mouky
  • 1,5 hrnku cukru krystal
  • 3 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 3/4 hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka
  • broskvový kompot
  • skořice
  • drobenka: třtinový cukr máslo hrubá mouka
Postup přípravy:
  1. Vejce zamícháme s cukrem a vanilkovým cukrem, přilijeme postupně mléko, olej, přisypáváme mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.
  2. Na těsto naklademe nakrájené broskve, jemně posypeme skořicí a nakonec drobenkou.
  3. Pečeme v troubě na 175 stupňů asi 45 minut dozlatova.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Šťouchaná buchta - rychlá a výborná

Šťouchaná buchta - rychlá a výborná

Obrázek Bábovka z pomazánkového másla

Bábovka z pomazánkového másla

Obrázek Pařížské řezy - v jednoduchosti je kouzlo

Pařížské řezy - v jednoduchosti je kouzlo

Obrázek Koláčky z převalovaného  plundrového těsta

Koláčky z převalovaného plundrového těsta

Obrázek Dobrý koláč s rybízem a tvarohem

Dobrý koláč s rybízem a tvarohem

Obrázek Jahodové zrcadlo - nepečený tvarohový dort

Jahodové zrcadlo - nepečený tvarohový dort

Obrázek Křehké sádlové koláčky - recept z roku 1936

Křehké sádlové koláčky - recept z roku 1936

Obrázek Pudinková buchta bez mouky s borůvkami

Pudinková buchta bez mouky s borůvkami

TOPlist