Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Broskvová hrníčková buchta

Potřebné přísady:
  • 2,5 hrnku polohrubé mouky
  • 1,5 hrnku cukru krystal
  • 3 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 3/4 hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka
  • broskvový kompot
  • skořice
  • drobenka: třtinový cukr máslo hrubá mouka
Postup přípravy:
  1. Vejce zamícháme s cukrem a vanilkovým cukrem, přilijeme postupně mléko, olej, přisypáváme mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.
  2. Na těsto naklademe nakrájené broskve, jemně posypeme skořicí a nakonec drobenkou.
  3. Pečeme v troubě na 175 stupňů asi 45 minut dozlatova.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Linecké kroužky plněné piškotovým těstem

Linecké kroužky plněné piškotovým těstem

Obrázek Dobrý koláč s rybízem a tvarohem

Dobrý koláč s rybízem a tvarohem

Obrázek Rakvičkové košíčky s pařížskou šlehačkou

Rakvičkové košíčky s pařížskou šlehačkou

Obrázek Křehké sádlové koláčky - recept z roku 1936

Křehké sádlové koláčky - recept z roku 1936

Obrázek Indiáci s Vitacitem podle Jany

Indiáci s Vitacitem podle Jany

TOPlist