Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Čokoládové kostky a pistáciemi

Potřebné přísady:
  • 1 plechovku slazeného kondenzovaného mléka
  • 400 g kvalitní hořké čokolády
  • 100 g pistáciových oříšků (oloupaných a nasekaných)
Postup přípravy:
  1. Připrav pistácie – nejdřív je vyloupej a nasekej nahrubo, aby byly ve výsledném dezertu krásně vidět i cítit.
  2. Připrav formu – vezmi menší pekáč nebo misku (nejlépe čtvercovou nebo obdélníkovou) a vylož ji pečicím papírem, aby šel dezert po ztuhnutí snadno vyjmout.
  3. Rozehřej čokoládu s mlékem – do mísy dej nalámanou čokoládu a kondenzované mléko. Můžeš je společně rozpustit ve vodní lázni, nebo v mikrovlnce (zahřívej po krátkých intervalech a promíchávej, aby se nepřipálila).
  4. Promíchej a přidej pistácie – jakmile je směs hladká a spojená, přisyp nasekané pistácie a vše dobře promíchej.
  5. Nalij do formy a nech ztuhnout – směs nalij do připravené formy, uhlaď povrch a dej do lednice aspoň na 3–4 hodiny (ideálně přes noc).
  6. Nakrájej a podávej – po ztuhnutí nakrájej na malé kostky a podávej jako luxusní domácí pralinky.
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Nutellové brownies  jen ze 3 přísad

Nutellové brownies jen ze 3 přísad

Obrázek Ovocný koláč s tvarohem a ovocem

Ovocný koláč s tvarohem a ovocem

Obrázek Kokoschka - výborný osvěžující tvarohový dortík (nepečený)

Kokoschka - výborný osvěžující tvarohový dortík (nepečený)

Obrázek Biskupský chlebíček z bílků

Biskupský chlebíček z bílků

Obrázek Tvarohové řezy se skořicovou polevou

Tvarohové řezy se skořicovou polevou

Obrázek Makové, vláčné, nadýchané švýcarky

Makové, vláčné, nadýchané švýcarky

Obrázek Nepečené sušenkové řezy s nadýchaným krémem

Nepečené sušenkové řezy s nadýchaným krémem

TOPlist