Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Domácí bramborové knedlíky bez vajec

Potřebné přísady:
  • 1kg brambor
  • 30dkg hrubá mouka
  • potravinářská folie
Postup přípravy:
  1. Je to jednoduché. Dáte vařit 1kg brambor jako na kaši. Rozšleháte je el. šlehačem a vysypete na vál kam jste si dala hrubou mouku, asi 30 dkg. Necháte trochu prochladnout ale ne moc, jen tak aby jste s tím mohla pracovat a uděláte vláčné těsto. Kdyby bylo moc řídké, přidejte mouku. Pak z těsta nakrájejte stejné dílky a vytvarujte válečky. Ty pak zabalte do potravinové folie a na koncích zavažte uzlík. Knedlíky propíchejte vidličkou a dejte do vařící vody vařit 20 min a hotovo. Ještě maličkost. Brambory osolte když se vaří, pak by vám těsto řídlo.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí kečup skvělý pro malé kečupožrouty

Domácí kečup skvělý pro malé kečupožrouty

Obrázek Domácí vanilkový cukr - poctivý

Domácí vanilkový cukr - poctivý

Obrázek Erdäpfelkas - bavorská specialita z brambor

Erdäpfelkas - bavorská specialita z brambor

Obrázek Koka sušenky - low carb a bezlepkové

Koka sušenky - low carb a bezlepkové

Obrázek Velikonoční koláč s chřestem

Velikonoční koláč s chřestem

Obrázek Kynuty houskový knedlík od Jany

Kynuty houskový knedlík od Jany

Obrázek Keto nepečené tyčinky s čokoládou

Keto nepečené tyčinky s čokoládou

TOPlist