Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Domácí přírodní sýr

Potřebné přísady:
  • 1 litr plnotučného mléka
  • 1 kávová lžička soli
  • 300g zakysané smetany
  • 2ks vejce
Postup přípravy:
  1. Do kastrolu dáme mléko, přivedeme k varu a osolíme. Vejce rozšleháme metličkou, přidáme zakysanou smetanu a důkladně promícháme. Do vroucího mléka se solí přidáme směs vajec a zakysané smetany a za stálého míchání vaříme 5 minut.
  2. Potom vezmeme látkovou plenu, utěrku, plátýnko s cedník. Plenu namočíme studenou vodou, vyždímáme a dáme do cedníku. Do takto připravené pleny nalijeme směs na sýr a necháme okapat, zhruba 5 minut. Poté dáme konce pleny nahoru a zatočíme i se sýrem tak, že vyždímáme přebytečnou vodu a zavěsíme, zhruba na dvě hodiny.
  3. Potom dáme do lednice s necháme v chladu. Takto připravený sýr vydrží zhruba 3 dny, jelikož se jedná o čerstvý sýr.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pavlínčiny česnekové trojúhelníčky

Pavlínčiny česnekové trojúhelníčky

Obrázek Slaný štrůdl rychlá večeře

Slaný štrůdl rychlá večeře

Obrázek Domácí bezová limonáda by Romča

Domácí bezová limonáda by Romča

Obrázek Hroznovo-bonbonové housenky a ještěrky od Pedro

Hroznovo-bonbonové housenky a ještěrky od Pedro

Obrázek Odpolední mlsota - Jablečné lívance

Odpolední mlsota - Jablečné lívance

Obrázek Paštika s hruškový čatní s rozinkami

Paštika s hruškový čatní s rozinkami

TOPlist