Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Domácí větrníky

Potřebné přísady:

Na 10 kusů:

  • mouka hl 100g
  • olej 40g
  • vejce 130g
  • voda 130g
  • špetka soli

Karamelová šlehačka:

  • smetana 33% 40g
  • cukr krystal 40g
  • smetana 33% 150g

Žloutková šlehačka:

  • cukr krystal 42g
  • mléko 150g
  • pudink van. 3/5 balíčku
  • van.cukr na posypání
  • smetana 33% 130g
Postup přípravy:
  1. Suroviny mimo mouky přivedeme k varu a zasypeme mouku a důkladně mícháme, aby se těsto nelepilo. Po vychladnutí přidáme vejce a důkladně rozmýcháme. Stříkáme na vymazaný plech olejem a pečeme při 220°C 10min potom dopékáme při 200°C.

Žloutková šlehačka

  1. Postup: uvaříme pudink - bude hodně hustý dáme do misky a posypeme vanilkovým cukrem a necháme vychladit. Po vychladnutí jej rozšleháme a smícháme s ušlehanou smetanou a stříkáme na rozkrojený větrník jen na spodní část.

Karamelová šlehačka

  1. Z cukru uděláme světlý karamel, který zalijeme teplou smetanou-(pozor vzniká velmi horká pára nebezpečí opaření) vzniknou cucky karamelu, které rozvaříme a dáme vychladit-nejlépe den dopředu.
  2. Po vychladnutí tento karamel rozšleháme a smícháme s ušlehanou smetanou a stříkáme na žloutkovou šlehačku.
  3. Vršky větrníků namáčíme v čokoládě necháme krátce okapat a položíme je na šlehačky a mírně zatlačíme.
  4. Větrníky dáme vychladit a už si jenom přejeme dobrou chuť.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Maďarský tradiční  mléčný bochník se sušeným ovocem

Maďarský tradiční mléčný bochník se sušeným ovocem

Obrázek Lehký tvarohový koláč s marmeládou

Lehký tvarohový koláč s marmeládou

Obrázek Arašídové mini košíčky s náplní

Arašídové mini košíčky s náplní

TOPlist