Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Dýňová omáčka by Romča

Potřebné přísady:
  • polovina dýně hokkaidó
  • 1ks cibule
  • 1ks ricotta
  • máslo
  • sůl
  • smetana
  • sušená rajčata v oleji
  • slanina
  • pepř
  • lahůdkové droždí
  • strouhaný parmazán
Postup přípravy:
  1. Do kastrolku dáme máslo a přidáme cibulku, necháme zesklovatět a přidáme nadrobno nakrájenou slaninu, mícháme a po chvilce přidáme sušená rajčata. Hrnec odstavíme, část slaniny, cibule a rajčat dáme stranou. Dýni zbavíme konců a jadérek, neloupeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Přidáme do hrnce ve kterém máme část cibule atd a restujeme, můžeme přidat ještě kousek másla. Po zarestování zalijeme trochou vody a necháme vařit do změknutí. Kdo chce může dýni péči v troubě je pak chuťově zajímavější. Po změknutí přidáme ricottu a smetanu a necháme provařit, osolíme, opepříme, přidáme kurkumu a lahůdkové droždí. Dáme do mixéru a necháme milovat do hladka. Kdo chce použije tyčový mixér. Omáčku přelijeme zpět, přidáme odebrané množství směsi cibule, rajčat a slaniny. Nakonec přidáme strouhaný parmazán, promícháme a máme hotovo. Podáváme s těstovinami podle vlastního výběru.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Ostružinová marmeláda od Lucinky

Ostružinová marmeláda od Lucinky

Obrázek Jahodová marmeláda od Renatky

Jahodová marmeláda od Renatky

Obrázek Vynikající rychlé lívance nekynuté -  vůbec to není poznat

Vynikající rychlé lívance nekynuté - vůbec to není poznat

Obrázek Tofu s žampikama zbytek najdeš po baráku

Tofu s žampikama zbytek najdeš po baráku

Obrázek Návod na zdobení vajíček by Romča

Návod na zdobení vajíček by Romča

Obrázek Těsta na ovocné knedlíky - recepty z roku 1924

Těsta na ovocné knedlíky - recepty z roku 1924

Obrázek Jak správně zamrazit houby a proč

Jak správně zamrazit houby a proč

TOPlist