Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Florentinky

Potřebné přísady:
  • 300 g cukru
  • 100 g medu
  • 125 g smetany
  • 150 g másla
  • 200 g pomerančové kůry
  • 300 g mandlí (loupané - plátkové)
Postup přípravy:
  1. Cukr, med a smetanu vaříme na 125 °C. Přidáme máslo, na jemno nakrájenou pomerančovou kůru a mandle. Vše promícháme.
  2. Vzniklou hmotu navlhčenými prsty tvarujeme do tvaru placiček na silikonovém nebo teflonovém plechu jako marokánky.
  3. Pečeme - sušíme do zlatova při 180 °C asi 10 minut.
  4. Máčíme v čokoládové polevě.
  5. Jsou naprosto vynikající!!!
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jablečnopudinková piškotka - moc dobrý dezertík

Jablečnopudinková piškotka - moc dobrý dezertík

Obrázek Makový koláč s drobenkou z tvarohového těsta

Makový koláč s drobenkou z tvarohového těsta

Obrázek Propletené nutelové bochánky

Propletené nutelové bochánky

Obrázek Recept - Blesková bábovka bez sněhu

Recept - Blesková bábovka bez sněhu

Obrázek Křehký bramborový koláč s tvarohem - Nahořánky

Křehký bramborový koláč s tvarohem - Nahořánky

Obrázek Velikonoční beránek by Romča

Velikonoční beránek by Romča

Obrázek Makovo-ořechovo-tvarohové koláče

Makovo-ořechovo-tvarohové koláče

Obrázek Domácí rustikální jahodová galetka

Domácí rustikální jahodová galetka

TOPlist