Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Francouzské brambory

Potřebné přísady:
  • 1 kg vařených brambor
  • 250 g pařížského salámu nebo uzeného masa
  • 3 natvrdo vařená vejce
  • 1 velká cibule
  • sůl
  • kmín
  • pepř
  • sádlo na vymazání pekáčku
  • šálek mléka
  • 2 vejce
  • na zalití olej
Postup přípravy:
  1. Uvařené, studené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. V rozpáleném oleji osmažíme cibulku, přidáme nakrájený salám a krátce jej opečeme. Pekáček nebo jinou vhodnou misku vymažeme sádlem, na dno dáme vrstvu brambor, kterou posypeme špetkou kmínu a osolíme. Další vrstvu tvoří opečená uzenina s cibulí a na kolečka nakrájená vejce. Znovu opakujeme brambory, maso s cibulí, vejce, Poslední vrstvu tvoří brambory. Pak vše pokapeme tukem, posolíme, popepříme a v troubě zapečeme. Asi po 20 minutách zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci a ještě asi 20 minut opékáme.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Grenadinmarsch - fleky s bramborama

Grenadinmarsch - fleky s bramborama

Obrázek Hovězí na česneku s bramborovým knedlíkem a špenátem

Hovězí na česneku s bramborovým knedlíkem a špenátem

Obrázek Loudaný segedínský guláš podle Mirdy

Loudaný segedínský guláš podle Mirdy

Obrázek Kuskus s kuřecím masem a zeleninou

Kuskus s kuřecím masem a zeleninou

Obrázek Plecko pečené na španělský způsob

Plecko pečené na španělský způsob

Obrázek Domácí fettuccine s kuřecím masem, bazalkovým pestem, sušenými rajčaty a riccotou

Domácí fettuccine s kuřecím masem, bazalkovým pestem, sušenými rajčaty a riccotou

Obrázek Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

TOPlist