Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Jablečné lívance

Potřebné přísady:
  • 300 g jablka
  • 1 hrneček mléko
  • 80 g cukr krupice
  • 160 g hrubá mouka
  • 1 lžička prášek do pečiva
  • olej
  • 2 ks vejce
  • skořice
Postup přípravy:
  1. Žloutky ušleháme s mlékem a cukrem, vmícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme ušlehaný sníh z bílků a oloupaná nastrouhaná jablka. Těsto lijeme na olejem vymazaný lívanečník (nebo pánvičku) a opečeme z obou stran. Hotové lívance podáváme v libovolně zdobené.
  2. U nás se konzumují často s javorovým sirupem.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí pribiňáček,  lipánek - recept s fotopostupem

Domácí pribiňáček, lipánek - recept s fotopostupem

Obrázek Guacalome- avokádový dip s feferonkou nebo s česnekem, podávaný na celozrnném pečivu

Guacalome- avokádový dip s feferonkou nebo s česnekem, podávaný na celozrnném pečivu

Obrázek Domácí bezová marmeláda by Romča

Domácí bezová marmeláda by Romča

Obrázek Pirožky z bramborového těsta, plněné povidly

Pirožky z bramborového těsta, plněné povidly

Obrázek Ghí - přepuštěné máslo - domácí

Ghí - přepuštěné máslo - domácí

Obrázek Jak správně zamrazit houby a proč

Jak správně zamrazit houby a proč

TOPlist