Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Jablko-ořecho-rozinková "Rychlejška"

Potřebné přísady:
  • 6 větších jablek
  • 1 a 1/4 hrnku krupic.cukru (hrnek - cca 200ml)
  • 1/2 hrnku oleje
  • 4 vejce
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce kakaa
  • 5 lžic studené vody
  • 1 hrnek nahrubo nasekaných ořechů
  • necelý 1 hrnek rozinek
  • 5 lžic rumu-nemusí být
Postup přípravy:
  1. Okrájená a jadřinců zbavená jablka nakrájíme na větší kostičky, zasypeme je v míse třetinou krupic.cukru + vanilkovým cukrem a přisypeme nahrubo nasekané ořechy,rozinky a přidáme i rum,(kdo chce). Promícháme a necháme cca 30minut odpočinout.
  2. V jiné míse vyšleháme vejce s cukrem,pak postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, olej a vodu a vyšleháme do hladkého těsta. Do něj pak nasypeme připravenou jablečnou směs, lehce promícháme a vylijeme do vymazaného, vysypaného plechu.Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 40-45minut při 180°C, ke konci teplotu snížíme.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Tvarohový koláč se švestkami by Romča

Tvarohový koláč se švestkami by Romča

Obrázek Čokoládové vláčné muffinky

Čokoládové vláčné muffinky

Obrázek Buchtičky ze Šumavy od babičky

Buchtičky ze Šumavy od babičky

Obrázek Waflový dezert s jahodami a tvarohem

Waflový dezert s jahodami a tvarohem

TOPlist