Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Kilimandžáro

Potřebné přísady:
  • 6 vajec
  • 150g krupicového cukru
  • 150g polohrubej múky
  • 1 čokoládový puding
  • 2 PL kakaa
  • pol PDP
  • na potretie:marhuľový džem
  • 2 mäkké tvarohy
  • 1 smotana na šľahanie
  • 1 vanilkový cukor
  • 4PL práškového cukru( podľa chuti)
  • 2 želatínové ztužovače
  • 450g kompotovaných broskýň s nálevom
Postup přípravy:
  1. Z oddelených bielkov ušľaháme pevný sneh,zašľaháme do neho cukor,žĺtky a nakoniec vmiešame múku premiešanú s pudingom a práškom do pečiva.Cesto nalejeme do formy s priemerom 24cm a pri 170C ju pečieme cca 30min.
  2. Náplň: Tvaroh,smotanu(nešľahanú) a cukor aj vanilkový dobre vyšľaháme,vmiešame nadrobno nakrájané broskyne(dve polovičky si odložíme),podľa návodu pripravíme želatínový stužovač a do tvarohovej hmoty ho vmiešame. Náplň preložíme do misky o priemere asi 20cm vystlanej fóliou a necháme vychladiť. Studenú piškótu prekrojíme na dve polovice.
  3. Jeden plát potrieme džemom a vyklopíme z misky tuhú náplň.Druhý plát rozdelíme na 16 trojuholníkov,každý zospodu navlhčíme v brosk.sirupe a postupne priložíme k bokom náplne a mierne ohneme.Nakoniec tortu posypeme práškovým cukrom.
  4. Dobrú chuť :)
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pudinkové řezy z listového těsta

Pudinkové řezy z listového těsta

Obrázek Závin ze super rychlého těsta

Závin ze super rychlého těsta

Obrázek Čokoládový koláč se sušenými švestkami

Čokoládový koláč se sušenými švestkami

Obrázek Rebarborový tvarohový cheesecake

Rebarborový tvarohový cheesecake

Obrázek Kynutý makový věnec s brusinkami a mandlemi podle paní Jany

Kynutý makový věnec s brusinkami a mandlemi podle paní Jany

Obrázek Makové rohlíčky a věnečky z datlového těsta

Makové rohlíčky a věnečky z datlového těsta

TOPlist