Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Kinder mléčný řez

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 3 větší vejce
  • 4 lžíce krupicového cukru
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 2 lžíce kakaa
  • 5 lžic polohrubé mouky
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku

Náplň:

  • 100g změklého másla
  • 6 lžic moučkového cukru
  • 2 lžíce vanilkového cukru
  • 250g jemného tvarohu (ne ve vaničce)
  • 1 kelímek (180-200g) zakysané smetany
Postup přípravy:
  1. Troubu předehřejeme na 175°C. Normální plech do trouby vyložíme pečícím papírem.
  2. Vejce s cukrem vyšleháme do krémové husté pěny. Za stálého šlehání přidáme lžíci oleje. Prosejeme kakao, mouku a kypřidlo a po lžících přidáváme do těsta. Vyšleháme na husté, hladké těsto.
  3. Těsto vylijeme na plech s rozetřeme na tenkou vrstvu. Nemusíte se bát, vrstva je opravdu tenká. Pečeme asi 9-10 minut, můžeme vyzkoušet špejlí. Necháme vychladnout.
  4. Na krém vyšleháme cukry s máslem do pěny. Všleháme tvaroh a na konec zakysanou smetanu. Můžeme dosladit podle chuti.
  5. Vychladlý korpus rozřízneme na půl. Na spodní polovinu rozetřeme rovnoměrně krém a přiklopíme druhou polovinou. Necháme alespoň 2 hodiny uležet v lednici, nebo nejlépe přes noc. Krájíme na libovolně velké řezy.
  6. Zdroj: viz odkaz v pravé horní části příspěvku
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Hraběnčiny řezy se švestkami

Hraběnčiny řezy se švestkami

Obrázek Linecké kroužky plněné piškotovým těstem

Linecké kroužky plněné piškotovým těstem

Obrázek Pařížské řezy - v jednoduchosti je kouzlo

Pařížské řezy - v jednoduchosti je kouzlo

Obrázek Vynikajúci koláč s mascarpone podle Terezie

Vynikajúci koláč s mascarpone podle Terezie

TOPlist