Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Kovářova vynikající bábovka

Potřebné přísady:
  • 4 vejce
  • 25dkg cukr (moučka)
  • 25dkg polohrubé mouky
  • 10dkg oleje (slunečnicový)
  • 10dkg vlažné vody
  • prášek do pečiva
  • rum
  • citronová kůra
Postup přípravy:
  1. Vejce vyšleháme s cukrem a z bílku vyšleháme sníh. Do směsi vyšlehaných vajec a cukru přidáme mouku, olej, vlažnou vodu, prášek do pečiva a citr. kůru. Vypracujeme hladké těsto bez hrudek.
  2. Do části těsta přidáme kakao a rum, pak do formy dáváme střídavě světlé a tmavé těsto.  Formu vymažeme sádlem a vysypeme strouhaným kokosem.
  3. Upečená bábovka je jemná, vláčná, prostě nemá chybu.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Luxusní nadýchané tvarohové šátečky

Luxusní nadýchané tvarohové šátečky

Obrázek Kynuté buchty s tvarohem podle Terezky

Kynuté buchty s tvarohem podle Terezky

Obrázek Koláčik s croasantem podle pana Petra

Koláčik s croasantem podle pana Petra

Obrázek Tvarohové řezy s drobenkou a ovocem

Tvarohové řezy s drobenkou a ovocem

Obrázek Citronové řezy z celého citronu

Citronové řezy z celého citronu

Obrázek Schwarzwaldský dort - black forrest cake

Schwarzwaldský dort - black forrest cake

Obrázek Rychlý hrníčkový koláč s broskvemi ke kafíčku

Rychlý hrníčkový koláč s broskvemi ke kafíčku

Obrázek Žloutkové řezy s citronovou polevou

Žloutkové řezy s citronovou polevou

TOPlist