Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Křehký bramborový závin s mákem

Potřebné přísady:
  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g nastrouhaných den předem uvařených brambor
  • 80 g změklého másla
  • 1 prášek do pečiva
  • 140 g cukru
  • 2 žloutky
  • citronová kůra
  • 2 lžíce mléka ( může být i více , podle potřeby na propracování těsta )

Maková náplň:

  • mák
  • cukr
  • citr. kůra
  • perníkové koření -1 lžička
  • lžička skořice
  • plátek másla
Postup přípravy:
  1. Zalijeme mlékem a povaříme. Necháme vystydnout.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Tradiční babiččin tvarohový mřížkový koláč

Tradiční babiččin tvarohový mřížkový koláč

Obrázek Mňamózní ovocný dort ze zakysané smetany

Mňamózní ovocný dort ze zakysané smetany

Obrázek Jednoduchý, nepečený, čokoládový cheesecake

Jednoduchý, nepečený, čokoládový cheesecake

Obrázek Míša řezy - odlehčená verze

Míša řezy - odlehčená verze

Obrázek Křehké sádlové koláčky - recept z roku 1936

Křehké sádlové koláčky - recept z roku 1936

Obrázek Rebarborový koláč s tvarohem - kynutý

Rebarborový koláč s tvarohem - kynutý

Obrázek Šátečky s tvarohovo – jablečnou náplní

Šátečky s tvarohovo – jablečnou náplní

TOPlist