Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Krémová česneková polévka

Potřebné přísady:
  • jednu větší cibuli
  • 100 gramů česneku
  • 1200ml vývaru (může být kuřecí nebo zeleninový)
  • 100ml smetany
  • trochu oleje na restování
Postup přípravy:
  1. Cibuli oloupej a nakrájej na drobné kostičky. V hrnci rozehřej trochu oleje a přidej cibuli i oloupaný, nasekaný česnek. Orestuj vše dozlatova, aby česnek uvolnil svou vůni, ale dej pozor, ať se nepřipálí. Přilij vývar, osol podle chuti a nech polévku vařit zhruba patnáct minut. Poté přilij smetanu a vše rozmixuj tyčovým mixérem do hladka. Polévku můžeš podávat s krutony, nastrouhaným sýrem nebo bylinkami podle chuti.
Hlavní jídla

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vepřové placičky se sýrem a tatarskou omáčkou

Vepřové placičky se sýrem a tatarskou omáčkou

Obrázek Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony

Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony

Obrázek LaNgOšE mojej mamy - naozaj dobré

LaNgOšE mojej mamy - naozaj dobré

Obrázek Holandský řízek s bramborovou kaší

Holandský řízek s bramborovou kaší

Obrázek Buchtičky s vanilkovým krémem - recept 1907

Buchtičky s vanilkovým krémem - recept 1907

Obrázek Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Obrázek Bramborový quiche s ricottou špenátem a vejci

Bramborový quiche s ricottou špenátem a vejci

Obrázek Těstoviny s lososem a rajčaty

Těstoviny s lososem a rajčaty

TOPlist