Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Kváskové vafle

Potřebné přísady:

Rozkvas

  • 100g hladká mouka
  • 100ml odstátá voda
  • lžíce mateřského kvásku

Těsto

  • 200g hladká mouka nebo půl napůl se špaldovou
  • 200g rozkvas
  • 260-300ml mléko
  • 40 g cukr
  • 60g máslo - rozpustit
  • 1ks vejce
  • špetka soli
  • vanilka - semínka z vnitřku, nebo stačí esence
  • kdo chce víc nadýchané přidá trochu sody nebo prášku do pečiva
Postup přípravy:

Rozkvas

  1. Večer si uděláme rozkvas. Suroviny na něj dáme do velké sklenice nebo mísy a dobře promícháme. Necháme kvasit 10-12 hodin.

Těsto

  1. Ráno promícháme rozkvas se surovinami na těsto, promícháme a necháme dvě hodinky pracovat. Kdo nechce čekat přisáté trochu sody a může ihned začít dělat vafle.
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Tradiční babiččin tvarohový mřížkový koláč

Tradiční babiččin tvarohový mřížkový koláč

Obrázek Kovářova vynikající bábovka

Kovářova vynikající bábovka

Obrázek Norský žloutkový dezert - Kvafjordkake - verdens beste

Norský žloutkový dezert - Kvafjordkake - verdens beste

Obrázek Arašídové mini košíčky s náplní

Arašídové mini košíčky s náplní

Obrázek Kynuté  taštičky s mascarpone a jahodami

Kynuté taštičky s mascarpone a jahodami

Obrázek Fit tvarohová roláda s lesním ovocem

Fit tvarohová roláda s lesním ovocem

TOPlist