Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVánoční cukroví

Ledovce

Potřebné přísady:
  • 500g polohrubé mouky
  • 250g Hery
  • 2+2 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 300g curku krupice
  • 20g kakaa
  • 120g ořechů
  • 250ml mléka
  • 2 lžíce hrubé mouky
  • 4 lžíce cukru moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžíce pudinkového prášku-vanilkového
  • 150 g másla
Postup přípravy:
  1. Z polohrubé mouky, Hery, 2 vajíček, prášku do pečiva a cukru krupice uděláme těsto a rozdělíme na tři díly: 400 g nechat bílé, do 380 g přidáme 20 g kakaa a do 280 g přidáme 120 g ořechů. Po odležení každé těsto vyválíme a vykrajujeme kolečka. Po upečení se slepují krémem.
  2. Krém:1/4 mléka svaříme v mikrovlnce (nebo ve vodní lázni) s 2 lžícemi hrubé mouky, 2 lžícemi cukru, 2 vejci, vanilkovým cukrem, lžící vanilkového pudingu. Do vlažné kaše zašleháme 150g másla a 2 lžíce moučkového cukru
  3. - lepíme vždy jedno kolečko kakaové,oříškové a bílé - zdobíme čokoládou o oříškem
  4. Poznámka: recept jsem kdysy našla někde na internetu a vytiskla.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Krémy do vánočního cukrovíčka

Krémy do vánočního cukrovíčka

Obrázek Špaldovo-oříškové rohlíčky

Špaldovo-oříškové rohlíčky

Obrázek Pařížský krém (nejen) do cukroví

Pařížský krém (nejen) do cukroví

Obrázek Šlehačkové rohlíčky od Helenky

Šlehačkové rohlíčky od Helenky

Obrázek Bílková poleva nejen  na perníčky

Bílková poleva nejen na perníčky

Obrázek Panpepato - Tradiční italská vánočni delikatesa

Panpepato - Tradiční italská vánočni delikatesa

TOPlist