Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Mátový sirup - nevařený

Potřebné přísady:
  • svazek máty
  • 1,5 l převařené zchladlé vody
  • 1 kg cukru
  • 1 citrón
Postup přípravy:
  1. Mátu opereme, otrháme lístky. Dáme pozor,aby byly jen pěkné,bez mapek. Dáme do mísy, nakrájíme citrón, přidáme vodu svařenou s cukrem a necháme 2 dny máčet. Občas promícháme. Scedíme, v hrnci přivedeme do bodu varu a hned dáme do lahví. Pokud chcete medovou konzistenci,zalijte vodou ( 1 litrem ),po scezení dejte do hrnce,přisypejte cukr a vařte do zhoustnutí. Ale je to myslím škoda,sice máte hezký ,,med", ale ztrácíte to nejlepší, co vám máta dá.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jahodová marmeláda od Renatky

Jahodová marmeláda od Renatky

Obrázek Protizánětlivý čaj se zázvorem a kurkumou

Protizánětlivý čaj se zázvorem a kurkumou

Obrázek Hnětánky z pohraničí s Bavorskem

Hnětánky z pohraničí s Bavorskem

Obrázek Nadýchané lívance od Markétky

Nadýchané lívance od Markétky

TOPlist