Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Pečené brambory plněné smetanovým sýrem

Potřebné přísady:
  • 4 větší brambory (nejlépe typu B nebo C)
  • 150 g čerstvého smetanového sýra (např. Lučina, Philadelphia)
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 2 stroužky česneku
  • jarní cibulka nebo pažitka
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • volitelně: kousek slaniny, sušená rajčata, parmezán
Postup přípravy:
  1. Brambory důkladně omyj a i se slupkou je zabal do alobalu. Dej je péct do trouby na 200 °C asi 45–60 minut, dokud nebudou měkké.
  2. Mezitím si připrav náplň: smíchej sýr, zakysanou smetanu, prolisovaný česnek, nasekané bylinky, osol a opepři.
  3. Upečené brambory lehce nařízni a vnitřek trochu pomačkej vidličkou.
  4. Do středu každé brambory dej lžící připravenou směs a můžeš dozdobit např. osmaženou slaninou, bylinkami nebo nastrouhaným sýrem.
  5. Podávej teplé, ideálně s listovým salátem.
Hlavní jídla

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Grenadinmarsch - fleky s bramborama

Grenadinmarsch - fleky s bramborama

Obrázek Horčicová smetanová omáčka - vynikající

Horčicová smetanová omáčka - vynikající

Obrázek Kuřecí špenátová roláda s celerovými hranolky - dietní

Kuřecí špenátová roláda s celerovými hranolky - dietní

Obrázek Recept - Rolky Grácie s brokolicí

Recept - Rolky Grácie s brokolicí

Obrázek Česnekové špagety s karamelizovanou cibulkou, žampiony a sušenými rajčaty

Česnekové špagety s karamelizovanou cibulkou, žampiony a sušenými rajčaty

Obrázek Vepřová kotleta v zeleninovém kabátku

Vepřová kotleta v zeleninovém kabátku

Obrázek Vepřové maso pečené ve smetaně

Vepřové maso pečené ve smetaně

TOPlist