Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVánoční cukroví

Perníčky - ihned a stále měkké

Potřebné přísady:
  • 900g hladká mouka
  • 300g cukr moučka
  • 4 vejce
  • lžička jedlé sody
  • 250g teplého medu
  • balíček koření do perníku
  • 200g máslo
Postup přípravy:
  1. Všechny ingredience propracujeme, zabalíme do folie a necháme v lednici odležet do druhého dne. Pokud pospícháte dáme do mrazáku na hodinu a potom už děláme perníčky. Zkoušela jsem a jde to také. Vyválíme placku z které vykrajujeme vykrajovátky požadované tvary a následně pečeme podle své trouby jak jsme zvyklé. Potíráme rozšlehaným vejcem.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Linecké cukroví - tradiční babiččin recept - s moderním postupem i pro pekárny

Linecké cukroví - tradiční babiččin recept - s moderním postupem i pro pekárny

Obrázek Tatrankové pracny - oblíbené

Tatrankové pracny - oblíbené

Obrázek Kokosky - sněhové pusinky s kokosem

Kokosky - sněhové pusinky s kokosem

Obrázek Piškotové kuličky podle Evičky

Piškotové kuličky podle Evičky

Obrázek Vaříme s Láďou Hruškou - HIT vánoc 2014

Vaříme s Láďou Hruškou - HIT vánoc 2014

Obrázek Panpepato - Tradiční italská vánočni delikatesa

Panpepato - Tradiční italská vánočni delikatesa

TOPlist