Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Skořicové uzlíčky

Potřebné přísady:
  • 30g rozpuštěného másla
  • 1 vejce
  • 100ml mléka
  • lžíce moučka cukru
  • 2 lžíce rumu
  • špetka soli
  • citrónová kůra
  • 250g polohrubé mouky
  • 1/2 droždí
Postup přípravy:
  1. Jsou výborné, měkoučké a jednoduché.
  2. Těsto zaděláme ručně nebo v pekárně a necháme vykynout. Rozdělíme na cca 30ks kousků (já dělala střední) a z nich vytvoříme váleček, který zamotáme. Necháme cca 15 minut dokynout.. Rozpálíme větší množství oleje a smažíme. Usmažené pokládáme na ubrousky, aby se odsál přebytečný tuk. Ještě teplé obalujeme v krupicovém cukru se skořicí.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Rychlé, nadýchané, kynuté koláče, BEZ KYNUTÍ

Rychlé, nadýchané, kynuté koláče, BEZ KYNUTÍ

Obrázek Nejlepší buchty podle Markétky

Nejlepší buchty podle Markétky

Obrázek Kynutý koláč se švestkami a tvarohem

Kynutý koláč se švestkami a tvarohem

Obrázek Waflový dezert s jahodami a tvarohem

Waflový dezert s jahodami a tvarohem

TOPlist