Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Smrkové výhonky naložené v medu s citrónem

Potřebné přísady:
  • 1 sklenička smrkových výhonků
  • med (nejlépe bio nebo lokální) na naplnění skleničky
  • 1ks oloupaný citron
Postup přípravy:
  1. Nejlépe sbírejte mladé, světle zelené výhonky smrku na jaře, kdy jsou měkké a šťavnaté. Ideální délka je asi 2-3 cm. Tato doba je zhruba v polovině května. Sbírejte je zdravě a udržitelně, aby strom nebyl poškozen.
  2. Výhonky pečlivě umyjte a nechte oschnout.
  3. Do skleničky nasypte vrstvu výhonků, citron a pak vrstvu medu. Opakujte, dokud není sklenička plná, a zakončete vrstvou medu.
  4. Skleničku uzavřete a nechte na tmavém a chladném místě macerovat po dobu 4-6 týdnů. Občas skleničku protřepte, aby se výhonky s medem pořádně promíchaly.
  5. Po uplynutí tohoto období můžete směs konzumovat přímo, nebo ji přecedíte a použijete jen med. Smrkový med je výborný na lžičku pro posílení imunity, do čaje nebo na pečení.
  6. Upozornění: Některé osoby mohou být alergické na smrk, takže vždy zkuste malé množství před tím, než začnete konzumovat větší množství.
  7. Doufám, že vám tento recept bude chutnat!
Ostatní

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí salko a pikao a  za pár kaček

Domácí salko a pikao a za pár kaček

Obrázek  Bruschetta s figami, ricottou a zelerovymi stonkami

Bruschetta s figami, ricottou a zelerovymi stonkami

Obrázek Klasická šlichta co dům dal vod Bloncky

Klasická šlichta co dům dal vod Bloncky

Obrázek Žemlovka s jablby a meruňkovým šmakounem

Žemlovka s jablby a meruňkovým šmakounem

Obrázek Převod čerstvého droždí na suché

Převod čerstvého droždí na suché

Obrázek Fit tuňáková pomazánka s tvarohem

Fit tuňáková pomazánka s tvarohem

TOPlist