Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Těstoviny se smetanovou omáčkou s liškami

Potřebné přísady:
  • Těstoviny viz foto
  • 200 mL smetana 31%
  • 2-3 hrsti čerstvých lišek
  • 100ml voda
  • 1 stroužek česneku
  • Sůl pepř
  • Trocha hladké mouky
  • Parmazán
  • Máslo
Postup přípravy:
  1. Těstoviny uvaříme podle návodu, kupte si opravdu nějaké kvalitní těstoviny.
  2. Cibulku oloupeme, česnek rozplácneme nožem a nakrájíme i s cibulkou nadrobno. Na másle zpěníme cibulku restujeme do sklovata, přidáme lišky a restujeme tři minutky. Přidáme česnek a restujeme minutku. Osolíme, opepříme. Zalijeme 100 ml vody a necháme provařit osm až deset minut. Přilijeme smetanu a necháme mírně provařit. Uděláme si záklopku z jedné až dolu lžic mouky a trochu vody. Prokvrdláme vidličkou a přidáme do omáčky. Za občasného míchání necháme bublat pět až osm minutek. Mezitím si nastrouháme parmazán.
  3. Na talíř dáme těstoviny a na ně omáčku, opatrně promícháme a přidáme pepř a strouhaný parmazán.
  4. Dobrou chuť
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Zapečené jednohubky - rychlovka

Zapečené jednohubky - rychlovka

Obrázek Sterilované lečo - do rizota, číny na pizzu nebo klasicky se salámem

Sterilované lečo - do rizota, číny na pizzu nebo klasicky se salámem

Obrázek Luxusní křenová omáčka za pár minut

Luxusní křenová omáčka za pár minut

Obrázek Zapečené, smetanové kuřecí závitky se špenátem

Zapečené, smetanové kuřecí závitky se špenátem

Obrázek Babiččiny španělské ptáčky

Babiččiny španělské ptáčky

TOPlist