Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Těstoviny se smetanovou omáčkou s liškami

Potřebné přísady:
  • Těstoviny viz foto
  • 200 mL smetana 31%
  • 2-3 hrsti čerstvých lišek
  • 100ml voda
  • 1 stroužek česneku
  • Sůl pepř
  • Trocha hladké mouky
  • Parmazán
  • Máslo
Postup přípravy:
  1. Těstoviny uvaříme podle návodu, kupte si opravdu nějaké kvalitní těstoviny.
  2. Cibulku oloupeme, česnek rozplácneme nožem a nakrájíme i s cibulkou nadrobno. Na másle zpěníme cibulku restujeme do sklovata, přidáme lišky a restujeme tři minutky. Přidáme česnek a restujeme minutku. Osolíme, opepříme. Zalijeme 100 ml vody a necháme provařit osm až deset minut. Přilijeme smetanu a necháme mírně provařit. Uděláme si záklopku z jedné až dolu lžic mouky a trochu vody. Prokvrdláme vidličkou a přidáme do omáčky. Za občasného míchání necháme bublat pět až osm minutek. Mezitím si nastrouháme parmazán.
  3. Na talíř dáme těstoviny a na ně omáčku, opatrně promícháme a přidáme pepř a strouhaný parmazán.
  4. Dobrou chuť
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vepřové plátky na kari se špenátem a amoletkami

Vepřové plátky na kari se špenátem a amoletkami

Obrázek Horčicová smetanová omáčka - vynikající

Horčicová smetanová omáčka - vynikající

Obrázek Vepřová kotleta v zeleninovém kabátku

Vepřová kotleta v zeleninovém kabátku

Obrázek Babiččiny španělské ptáčky

Babiččiny španělské ptáčky

Obrázek Knedlíky s uzeným masem nebo uzeninou od Vali

Knedlíky s uzeným masem nebo uzeninou od Vali

Obrázek Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

TOPlist