Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Tmavý višňový koláč

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 300 g hladké mouky
  • 150 g Hery
  • 80 g cukru krupice
  • ½ prášku do pečiva
  • 2 PL kakaa
  • 2 PL mléka
  • 1 vejce

Krém:

  • 300 ml mléka
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 3 PL cukru krupice
  • 250 g měkkého tvarohu (kostka v alobalu)

Náplň:

  • višňový kompot
  • 2 PL Solamylu

Drobenka:

  • 100 g hladké mouky
  • 100 g cukru krupice
  • 100 g másla
  • 1 PL kakaa
Postup přípravy:
  1. Suroviny na těsto zpracujeme na vále, rozválíme v dortové formě průměr 28 cm s pečícím papírem na dně a z těsta vytvoříme i okraje.
  2. Uvaříme hustý pudink a do horkého pudinku zašleháme tvaroh. Krém dáme do zdobícího sáčku a na těsto nastříkáme kruhy kousek od sebe tak, abychom vše spotřebovali. Do vzniklých mezer nalijeme lžičkou višňovou náplň, kterou jsme udělali povařením 250 ml kompotové šťávy se Solamylem a vmíchali jsme do ní vypeckované višně. Povrch posypeme kakaovou drobenkou a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 40 minut. Koláč krájíme až druhý den, když je pěkně ztuhlý.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Šlehačkové rohlíčky - fantastické

Šlehačkové rohlíčky - fantastické

Obrázek Jednoduchý, nepečený, čokoládový cheesecake

Jednoduchý, nepečený, čokoládový cheesecake

Obrázek Rychlá buchta s ovocem a  bez tuku

Rychlá buchta s ovocem a bez tuku

Obrázek Jednoduchý makový koláč s ovocím

Jednoduchý makový koláč s ovocím

Obrázek Dýňové rolky se skořicí, mletým zázvorem a muškátovým oříškem

Dýňové rolky se skořicí, mletým zázvorem a muškátovým oříškem

Obrázek Nejlepší buchty podle Markétky

Nejlepší buchty podle Markétky

TOPlist