Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Topený křehký závin

Potřebné přísady:

Na těsto:

  • 40 dkg hladké mouky
  • 30 dkg Stely
  • špetka soli
  • 2 dkg droždí
  • 1 pol.lžíce mlet.cukru
  • 6 pol.lžic mléka
  • 1 pol.lžíce rumu

Na náplň:

  • jablka
  • ml.cukr
  • vanilkový cukr
  • skořici
  • hrozinky

Na posypání těsta:

  • Koka sušenky
  • ořechy.
Postup přípravy:
  1. Vypracujeme těsto a dáme do studené vody na hodinku kynout.Podle obrázků uvidíte jak těsto vyplave na povrch, když je nakynuté.
  2. Rozdělíme na dva díly a vyválíme placku na tenko posypeme nastrouhanými koka sušenkami a ořechy.
  3. Nastrouháme jablka posypeme cukrem a vanilkovým cukrem, skořicí a přidáme hrozinky.Smotáme dáme na plech spojem dolů, nemusíme vymazávat.
  4. Upečeme do růžova.
  5. Závin je křehký a moc dobrý.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jablečný štrůdl s ořechy-rychlovka

Jablečný štrůdl s ořechy-rychlovka

Obrázek Celozrnný banánový chlebíček

Celozrnný banánový chlebíček

Obrázek Rychlá buchta s ovocem a  bez tuku

Rychlá buchta s ovocem a bez tuku

Obrázek Jednoduchý makový koláč s ovocím

Jednoduchý makový koláč s ovocím

Obrázek Pařížské řezy - v jednoduchosti je kouzlo

Pařížské řezy - v jednoduchosti je kouzlo

Obrázek Buchtičky ze Šumavy od babičky

Buchtičky ze Šumavy od babičky

Obrázek Jablečný závin z tvarohového těsta

Jablečný závin z tvarohového těsta

TOPlist