Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVánoční cukroví

Vánoční ježci

Potřebné přísady:
  • 250 g Hery
  • 100 g moučkového cukru
  • 350 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • citronová kůra

Na náplň:

  • mandle
  • čokoláda
  • lískové oříšky

Na zdobení:

  • čokoládová poleva
  • kokos
Postup přípravy:
  1. Všechny přísady na těsto smícháme a důkladně propracujeme. Z těsta uděláme kuličky, které plníme oříškem, mandlí nebo kouskem čokolády (výborná je čokoláda na vaření, zůstane v tělíčku polotekutá) a vytvarujeme do tvaru slzy.  Takto vytvarované ježky dáme na plech a ve vyhřáté troubě asi na 180 °C pečeme dozlatova.  Vychlazeným ježkům namáčíme zadečky do čokolády a obalíme v kokosu. Nakonec párátkem uděláme oči a čumáček.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Tatrankové pracny - oblíbené

Tatrankové pracny - oblíbené

Obrázek Čokoládová srdíčka s lískovými oříšky

Čokoládová srdíčka s lískovými oříšky

Obrázek Krémy do vánočního cukrovíčka

Krémy do vánočního cukrovíčka

Obrázek Špaldovo-oříškové rohlíčky

Špaldovo-oříškové rohlíčky

Obrázek Citronové cukroví sypané oříšky

Citronové cukroví sypané oříšky

Obrázek  Pratetinčino rozplývající se linecké  by Romča

Pratetinčino rozplývající se linecké by Romča

Obrázek Medovníčky ktoré se neroztékajú

Medovníčky ktoré se neroztékajú

Obrázek Pařížský krém (nejen) do cukroví

Pařížský krém (nejen) do cukroví

Obrázek Šlehačkové rohlíčky od Helenky

Šlehačkové rohlíčky od Helenky

TOPlist