Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Waflový dezert s jahodami a tvarohem

Potřebné přísady:
  • 500 g tučného měkkého tvarohu
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 lžíci citronové šťávy
  • 200 ml smetany ke šlehání (40 %)
  • 15 g želatiny
  • 1 balení vaflí (12 ks)
  • 400 g čerstvých jahod
  • trocha moučkového cukru na posypání
Postup přípravy:
  1. Připrav si krém:
  2. V míse smíchej tvaroh, cukr, citronovou šťávu a vyšlehej dohladka. Připrav želatinu podle návodu na obalu a vmíchej ji do tvarohové směsi. Nakonec přidej ušlehanou smetanu a opatrně ji zapracuj do krému.
  3. Dezert sestav:
  4. Na spodní vrstvu vaflí rozetři část krému, poklaď rozpůlenými jahodami a přiklop druhou vaflí. Můžeš udělat i vrstvený dort s více patry.
  5. Nech ztuhnout:
  6. Dezert dej alespoň na 2 hodiny do lednice, aby krém zatuhl. Před podáváním pocukruj a podávej vychlazené.
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jablečný koláč s pomerančovým krémem

Jablečný koláč s pomerančovým krémem

Obrázek Maková buchta s citrónovou polevou podle Markétky

Maková buchta s citrónovou polevou podle Markétky

Obrázek Vláčný vrstvený jablkový koláč s tvarohem

Vláčný vrstvený jablkový koláč s tvarohem

Obrázek Marcipánovo matová torta s višňovou omáčkou

Marcipánovo matová torta s višňovou omáčkou

Obrázek Mini kremrolky s jablkovým sněhem

Mini kremrolky s jablkovým sněhem

Obrázek Rakvičkové košíčky s pařížskou šlehačkou

Rakvičkové košíčky s pařížskou šlehačkou

Obrázek Makovo-jablečný závin s mandlemi podle Jany

Makovo-jablečný závin s mandlemi podle Jany

TOPlist