Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Buchty makové - Strašínsko

Potřebné přísady:
  • 50 dkg polohrubé mouky
  • 10 dkg másla
  • 3 dkg droždí ( trochu mléka+ kostka cukru na kvásek)
  • 7 dkg moučkového cukru
  • 4 žloutky
  • 1 vanilkový cukr
  • strouhaná citrónová kůra
  • šťáva z 1 citrónu
  • 1,5 -2 dcl mléka
  • 20 dkg másla na pekáček a potírání
Postup přípravy:
  1. Ze surovin vypracujeme vláčné těsto,středně tuhé těsto,které necháme aspoň 2 hodiny kynout. Tvarujeme buchty,které necháme ještě pod ubrouskem kynout. Pekáček vymažeme máslem,dáme buchty,potřeme máslem a pomalu pečeme. Povytažení z trouby můžeme pomazat máslem s rumem a sypeme cukrem.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Šťouchaná buchta - rychlá a výborná

Šťouchaná buchta - rychlá a výborná

Obrázek Tvarohovo broskvový koláč vynikající

Tvarohovo broskvový koláč vynikající

Obrázek Ořechový závin v dortové formě

Ořechový závin v dortové formě

Obrázek Rychlá buchta s ovocem a  bez tuku

Rychlá buchta s ovocem a bez tuku

Obrázek Jednoduchý makový koláč s ovocím

Jednoduchý makový koláč s ovocím

Obrázek Kynutý koláč se švestkami a tvarohem

Kynutý koláč se švestkami a tvarohem

TOPlist