Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Buřguláš

Potřebné přísady:
  • 4 kvalitní špekáčky nebo buřty
  • 1 větší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce sádla nebo oleje
  • 1 vrchovatá lžíce sladké papriky
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 3–4 střední brambory
  • sůl, pepř
  • majoránka, kmín
  • trochu vody nebo vývaru
Postup přípravy:
  1. Na tuku v hrnci osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova.
  2. Přidáme na plátky pokrájený česnek, chvilku restujeme, a pak vsypeme sladkou papriku – ale jen krátce, aby nezhořkla.
  3. Ihned přihodíme nakrájené buřty na kolečka, krátce je opečeme.
  4. Vmícháme rajčatový protlak a lehce podlijeme vodou nebo vývarem.
  5. Okořeníme solí, pepřem, trochou kmínu a majoránkou.
  6. Přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory.
  7. Vaříme pod pokličkou asi 20–25 minut, dokud brambory nezměknou a omáčka trochu nezhoustne.
Hlavní jídla

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Risotto Parmigiano - Italské rizoto

Risotto Parmigiano - Italské rizoto

Obrázek Provensálské gratinované brambory s kuřecím masem

Provensálské gratinované brambory s kuřecím masem

Obrázek Luxusní minirohlíčky - zázrak z Olomouce

Luxusní minirohlíčky - zázrak z Olomouce

Obrázek Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony

Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony

Obrázek Zapečené, smetanové kuřecí závitky se špenátem

Zapečené, smetanové kuřecí závitky se špenátem

Obrázek Maďarské noky s kuřetem od Markétky

Maďarské noky s kuřetem od Markétky

Obrázek Bramborový quiche s ricottou špenátem a vejci

Bramborový quiche s ricottou špenátem a vejci

TOPlist