Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Dýně s ořechovým pestem od Zuzky

Potřebné přísady:
  • tevice 1 kg
  • extra panenský olivový olej trochu
  • soľ štipka
  • čierne korenie štipka

Orechové pesto:

  • 50 g vlašských orechov (opečených)
  • 2 ks jarné cibuľky nakrájané na jemno
  • 1 stroužek cesnaku (prelisovaný)
  • 50 g rukoly
  • 3 lžíce vlašských ořechů
  • 3 lyžice extra panenského olivového oleja
Postup přípravy:
  1. Tekvicu rozrežeme na 8 mesiačikov. Odstránime semienka a vlákna, ale kožu ponecháme. Celé mesiačiky potrieme olivovým olejom, ochutíme soľou a korením a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre prehriatej na 220°C asi 20-25 minút, pokým nebude mäkká, pričom v polovičke pečenia ju otočíme.
  2. Medzitým si spravíme pesto. Orechy, jarné cibuľky, cesnak a rukolu dáme do mixéra a rozmixujeme na jemno. Mixér necháme ísť a pomaly prilievame oleje. Pesto ochutíme soľou a korením.
  3. Pečenú tekvicu podávame s pestom a extra listami rukoly.
  4. Zdroj viz odkaz
Hlavní jídla

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pravá italská pizza pro každého

Pravá italská pizza pro každého

Obrázek Králík na česneku se špenátem a bramborovými knedlíky

Králík na česneku se špenátem a bramborovými knedlíky

Obrázek Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Obrázek Špenátové rizoto s grilovanou treskou Skrei

Špenátové rizoto s grilovanou treskou Skrei

Obrázek Makaróny se smetanovou omáčkou, pancettou, vejci a parmazánem

Makaróny se smetanovou omáčkou, pancettou, vejci a parmazánem

TOPlist