Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Maďarské noky s kuřetem od Markétky

Potřebné přísady:
  • 1 celé kuře
  • 2 velké cibule
  • olej
  • kuřecí vývar
  • sůl
  • sladká mletá paprika
  • pálivá mletá paprika (nemusí být)
  • 1-2 zelené papriky

Noky:

  • 4 vejce
  • sůl
  • polohrubá mouka
  • voda
Postup přípravy:
  1. Kuře naporcujeme, cibuli dáme restovat, když je zlatavá, tak přidáme kuře. Maso osolíme a že všech stran necháme zatáhnout. Potom pořádně posypeme mletou paprikou a zlehka orestujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme cca 0,5l vývaru a necháme dusit dokud není maso měkké. Maso obereme z kostí a vrátíme do hrnce spolu s nakrájenou paprikou a chvíli necháme vyvařit přebytečnou tekutinu.
  2. Noky:
  3. Vejce s trochou vody rozmícháme a posolíme. Potom postupně sypeme mouku dokud se nevytvoří těsto husté tak, aby se dalo protlačit sítem na halušky. Noky potom vaříme stejným způsobem jako halušky.
  4. Nakonec smícháme noky a maso.
  5. Vynikající je, když se k jídlu přidá nakládaná zelenina
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Risotto Parmigiano - Italské rizoto

Risotto Parmigiano - Italské rizoto

Obrázek Luxusní křenová omáčka za pár minut

Luxusní křenová omáčka za pár minut

Obrázek Nadýchané bramborové lívance

Nadýchané bramborové lívance

Obrázek Zapečená růžičková kapusta

Zapečená růžičková kapusta

Obrázek Svatomartinská husa s petrželovými knedlíčky od Martiny

Svatomartinská husa s petrželovými knedlíčky od Martiny

Obrázek Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

TOPlist