Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVegetariánské

Čočka s vejcem na kyselo aneb stará dobrá klasika

Potřebné přísady:
  • čočka - já dala půl balení
  • vejce - podle počtu osob a mlstnosti jazýčků
  • mouka
  • voda
  • sůl
  • ocet
  • kyselá okurka - jen kdo má rád - (nemusí být)
Postup přípravy:
  1. Čočku dáme do kastrolu a přelijeme množstvím vody tak, aby byla čočka krásně potopená. Necháme dvě hodiny bobtnat. Přilijeme opět vodu tak, aby jsme měli vody jednou tolik jak čočky a vaříme do změknutí.
  2. Když je čočka krásně měkká - ochutnáme, tak přisolíme podle chuti a okzselíme octem - jak kdo má rád. Zahustíme záklepkou.
  3. Záklepka je mouka rozšlehaná s trochou vody. Někdo má rád čočku tak, že se sype a v tom případě nezahušťujeme.
  4. Máme hotovo, teď už jen hodíme vejce na pánvičku a uděláme si volská oka :-))
  5. Kdo chce může také čočku připravovat na cibulce a někdo rád dochucuje cukrem. Takže ve vaření této pochoutky se vaší fantazii meze nekladou.
Vegetariánské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Zapečený plněný lilek od Markétky

Zapečený plněný lilek od Markétky

Obrázek Kakaový cupcake s borůvkovým krémem

Kakaový cupcake s borůvkovým krémem

Obrázek Mrkvounová pomazánka alá humr

Mrkvounová pomazánka alá humr

Obrázek Bramborová šťáva - velmi zdravý a prospěšný nápoj pro Vaše tělo

Bramborová šťáva - velmi zdravý a prospěšný nápoj pro Vaše tělo

Obrázek Zelňačka z hlávkového zelí - bez zahušťování moukou

Zelňačka z hlávkového zelí - bez zahušťování moukou

Obrázek Vynikající karamelizované fíky

Vynikající karamelizované fíky

TOPlist