Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Dvoubarevná tvarohová buchta

Potřebné přísady:

Tmavé těsto:

  • 1 hrnek mléka
  • 3/4 hrnku oleje
  • 2 vajíčka
  • 1 hrnek cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 2 polévkové lžíce kakaa
  • citronová kůra (opravdu nemusí být!)

Tvarohové těsto:

  • 2 tvarohy
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vanilkový puding nevařit – vsypat prášek
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 2 vajíčka
  • 1 hrnek mléka
Postup přípravy:
  1. Do vymazaného nebo pečicím papírem vyloženého plechu nalijte přes polovinu kakaového těsta, důkladně jej stěrkou rozetřete do všech koutů a na něj navrstvěte tvarohové.
  2. Pravděpodobně se vám těsta už teď smíchají dohromady, nevadí. Úplně v klidu jej lehce rozetřete, ať je tvaroh v každém kousku.
  3. Navrch nalijte zbytek kakaové hmoty a opět vyrovnejte povrch
  4. Pečte na 150 – 180 °C zhruba hodinku v předehřáté troubě. Samozřejmostí je pravidelná kontrola dřevěnou špejlí. Tvarohové těsto vám bude sice špinit až do konce, ale jeho hotovost jasně naznačí hnědnutí vykukujících tvarohových ploch.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Panna cotta s jahodovou omáčkou

Panna cotta s jahodovou omáčkou

Obrázek Nebeské slavnostní řezy - těmi opravdu ohromíte

Nebeské slavnostní řezy - těmi opravdu ohromíte

Obrázek Torta ai Lamponi - Malinový dort

Torta ai Lamponi - Malinový dort

Obrázek Kokoschka - výborný osvěžující tvarohový dortík (nepečený)

Kokoschka - výborný osvěžující tvarohový dortík (nepečený)

Obrázek Šátečky s tvarohovo – jablečnou náplní

Šátečky s tvarohovo – jablečnou náplní

TOPlist