Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVeganské

Dýňové máslo - vegan

Potřebné přísady:
  • cca 4 šálky čerstvé dýně na kostičky
  • 1 1/4 šálku javorového sirupu
  • 1/2 šálku jablečné šťávy
  • 2 polévkové lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku
  • 1/4 lžička soli
Postup přípravy:
  1. Příprava je opravdu snadná. Všechny výše uvedené suroviny dáme do hrnce, promícháme a na mírném plameni vaříme po dobu 5-6 hodin. Hotovo máme, pokud nám vznikne hustá a celistvá hmota.
  2. Poté necháme hodinu vychladnout. Poté přeložíme do uzaviratelných sklenic. Máslo nám vydrží týden v lednici nebo po dobu 6 měsíců v mrazáku, popř. můžeme zavařit.
  3. Náš tip: Ke snídani doporučujeme natřít housku trochou tvarohem a dýňovým máslem, uvidíte, že si pochutnáte
  4. Zdroj viz odkaz
Veganské

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Čína ze sojových kostek - vegan

Čína ze sojových kostek - vegan

Obrázek Celozrnné palačinky s uzeným tofu a špenátem - vegan

Celozrnné palačinky s uzeným tofu a špenátem - vegan

Obrázek Čočkové burgery (Scott Jurek) - vegan

Čočkové burgery (Scott Jurek) - vegan

Obrázek Rizoto s tempehem a noky z Hrašky, kysané zelí podle Pedra

Rizoto s tempehem a noky z Hrašky, kysané zelí podle Pedra

Obrázek Jahodovo-banánový koktejl s kokosovým mlékem by Romča

Jahodovo-banánový koktejl s kokosovým mlékem by Romča

Obrázek Domácí seintain z pšeničného lepku by Romča

Domácí seintain z pšeničného lepku by Romča

Obrázek Vegan segedínský guláš se seitainem by Romča

Vegan segedínský guláš se seitainem by Romča

Obrázek Nevarená jablková výživa bez cukru

Nevarená jablková výživa bez cukru

Obrázek Citrónovo-badiánove ,,Ovse,,notto

Citrónovo-badiánove ,,Ovse,,notto

TOPlist