Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVegetariánské

Hrachové žrádlo

Potřebné přísady:
  • 500 g předem namočeného žlutého hrachu
  • 300 g mrkve
  • 4-5 krajíců chleba
  • 3 PL krupice
  • 2 PL sušeného sójového nápoje
  • trochu čerstvého kopru
  • vodu (podle potřebného množství)
  • zeleninový bujón
Postup přípravy:
  1. Ve velkém si hrnci si uvaříme hrách se zeleninovým bujónem. Když je měkký tak ho s potřebným množstvím vody rozmixujeme (asi tak do půl hrnce). Mrkev vaříme zvlášť nakrájenou na kostičky se šptkou soli a dvěma lžičkami cukru.
  2. Do rozmixovaného základu jí přimícháme. Hrnec dolijeme vodou, aby byl skoro plný. V hrníčku si rozmícháme sušený sójový nápoj a s krupici a přilijeme. Podle chuti přidáme sůl, cukr a kari koření. Necháme chvíli probublat a natrháme do polévky několik krajíců chleba a tím polévku zahustíme. Nakonec přidáme kopr.
  3. Kdo má rád kyslou polévku může přidat trochu octa nebo citróové šťávy. Také doporučuji si na začátku, asi tak hrnek hrachu odebrat, abychom ho pak na konci mohli do polívky hodit. Někdo má totiž raději kusy. ,)
  4. Když do polívky nenatrháme chleba, můžeme podávat s brambory nebo s hnědou rýží.
Vegetariánské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí kokosové mléko - jak na to

Domácí kokosové mléko - jak na to

Obrázek Čočka s vejcem na kyselo aneb stará dobrá klasika

Čočka s vejcem na kyselo aneb stará dobrá klasika

Obrázek Kurkumový čaj - vynikající a protizánětlivý

Kurkumový čaj - vynikající a protizánětlivý

Obrázek 10 receptů na  Smothies - ovocné šťávy jsou vynikající pro vaše tělo

10 receptů na Smothies - ovocné šťávy jsou vynikající pro vaše tělo

Obrázek Špaldovo- žitný chléb z domácí pekárny

Špaldovo- žitný chléb z domácí pekárny

TOPlist