Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Jahodový pohár podle Sylvie

Potřebné přísady:
  • 300 ml mlieka
  • 1 balíček Zlatého klasu
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 4 PL kryštálového cukru
  • 1 kyslú smotanu
  • 1 PL pr. cukru
  • 1 žĺtok
  • piškóty alebo maslové kekse
  • jahody
  • 250 ml šľahačkovej smotany
Postup přípravy:
  1. V troške mlieka rozmiešame Zlatý klas a žĺtok. Zvyšok mlieka dáme uvariť s vanilínovým cukrom a 1 lyžicou kryštálového cukru. Do horúceho vlejeme rozmiešaný Zlatý klas a uvaríme hustý puding, ktorý necháme za občasného miešania vychladnúť.
  2. V miske vymiešame kyslú smotanu s práškovým cukrom, pridáme vychladnutý puding a miešame zľahka na hladký krém. Do pohárov striedavo navrstvíme rozdrvené piškóty,jahody a vanilkový krém. Vrch som posypala krokantom,ozdobila jahodami a šľahačkou.Dúfam,že Vám bude chutiť
  3. Zlatý klas, je nově k dostání i v ČR. Najdete jej v Kauflandu a v Globusu v oddělení pudingů. Zlatý klas je vhodný zejména na přípravu krémů a náplní, nebo pro zjemnění těst či korpusů.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Čokoládový dort bez mouky jako peříčko

Čokoládový dort bez mouky jako peříčko

Obrázek Drobénkový koláč s ovocem (bez vajec)

Drobénkový koláč s ovocem (bez vajec)

Obrázek Banánový chlebíček s arašídovým máslem

Banánový chlebíček s arašídovým máslem

Obrázek Pouťové koláčky - Nahořánky

Pouťové koláčky - Nahořánky

Obrázek Perníková bábovka s badyánem

Perníková bábovka s badyánem

TOPlist