Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PolévkyVaření, pečení, recepty

Krémová polévka z mrkve, pomerančové šťávy a zázvoru

Ta pravá polévka na dnešní večeři - zahřeje, zasytí.

Potřebné přísady:
  • 1 lžíce másla
  • 1 menší cibule
  • 500 g mrkve
  • 2 menší brambory
  • zázvor
  • zeleninový vývar
  • pomerančová šťáva (z čerstvého pomeranče, 1 – 2 ks, dle chuti)
  • + zakysaná smetana, dýňová a slunečnicová semínka, čerstvě mletý pepř
Postup přípravy:
  1. 1. V hrnci rozehřejte máslo, přidejte jemně nakrájenou cibuli a lehce zpěňte. Přidejte na kousky nakrájenou mrkev, brambory a zázvor (čerstvý anebo mletý, pokud polévku budete podávat i dětem zázvor uberte), orestujte a zalijte vývarem (anebo vodou), dochuťte solí a pepřem. Vaříme doměkka, asi 15 minut. Odstavte, rozmixujte do hladka a přidejte pomerančovou šťávu dle chuti.
  2. 2. Dýňová a slunečnicová semínka orestujte na sucho na pánvi, polévku rozdělte na talíř, ozdobte semínky, zakysanou smetanu a čerstvě mletým pepřem. Můžeme podávat s celozrnným pečivem.
  3. Tip: Dětem samozřejmě polévku nekořeníme a semínka nahradíme například krutonky.
Polévky
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kapustičková zimní polévka by Romča

Kapustičková zimní polévka by Romča

Obrázek Květáková polévka by Romča

Květáková polévka by Romča

Obrázek Houbová kyselačka podle babičky - (kulajda)

Houbová kyselačka podle babičky - (kulajda)

Obrázek Smetanová hříbková omáčka by Romča

Smetanová hříbková omáčka by Romča

Obrázek Cizrnová polévka s restovanou slaninou podle paní Jany

Cizrnová polévka s restovanou slaninou podle paní Jany

TOPlist