Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Lasagne

Potřebné přísady:
  • olej
  • cibule
  • česnek
  • hovězí mleté maso
  • pepř
  • sůl
  • provensálské koření
  • rajčatový protlak
  • rajčata sterilová v plechovce
  • máslo
  • hladká mouka
  • eidam
  • lasagne
Postup přípravy:
  1. Na pánvi rozpálíme olej a na něm zesklovatíme drobně nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Vložíme mleté hovězí maso, osolíme, opepříme a posypeme sušeným provensálským kořením. Maso osmahneme až změní barvu. Přidáme rajčatový protlak a krájená rajčata z plechovky. Společně na mírném ohni podusíme.
  2. Mezitím si v kastrolu připravíme omáčku. Rozpustíme máslo, zasypeme hladkou moukou a uděláme jíšku. Zalijeme mlékem a pořádně promícháme. Přidáme nastrouhaný sýr a opět promícháme. Osolíme.
  3. Vymažeme obdélníkový pekáč olejem. Nakrájíme rajčata na plátky a vyrovnáne je na dno pekáče. Nejdříve na ně narovnáme lasagně, pak dáme vrstvu masa, poté polijeme omáčkou. Stále opakujeme a vrstvíme. Poslední vrstva jsou polité lasagně omáčkou.
  4. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 200 stupních asi 25 minut, aby vrchní vrstva byla dozlatova.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Luxusní křenová omáčka za pár minut

Luxusní křenová omáčka za pár minut

Obrázek Smažený celer s celerovou kaší

Smažený celer s celerovou kaší

Obrázek Cannelloni se špenátem a ricottou

Cannelloni se špenátem a ricottou

Obrázek Domácí fettuccine s kuřecím masem, bazalkovým pestem, sušenými rajčaty a riccotou

Domácí fettuccine s kuřecím masem, bazalkovým pestem, sušenými rajčaty a riccotou

Obrázek Makaróny se smetanovou omáčkou, pancettou, vejci a parmazánem

Makaróny se smetanovou omáčkou, pancettou, vejci a parmazánem

TOPlist