Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Lehký dortík

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • půl hrnku cukru
  • půl hrnku mléka
  • půl hrnku oleje
  • půl prášku do pečiva
  • 2 vejce
  • kakao

Krém:

  • 1 pomazánkové máslo
  • 2 zakysané smetany
  • smetana na šlehání
  • moučkový cukr dle chuti
  • krapítek rumu nebo pár kapek rumové tresti
Postup přípravy:
  1. Vše krom kakaa smícháme, část oddělíme a přimícháme kakao.

Spodek dortové fotry vyložíme pečícím papírem a začneme dávat těsto. Na střed začneme střídavě dávat lžící těsta a vždy 3 lžíce světlého, 2 lžíce tmavého, až do vypotřebování všeho těsta Pečeme cca 20-30 minut na 160 stupňů.
  2. Po vychladnutí na korpus dáme krém : pomazánkové máslo vyšleháme s cukrem dle chuti, přidáme zakysané smetany a smetanu na šlehání. Můžeme přidat trošku rumu nebo rumové tresti. Povrch posypeme strouhanou margotkou a dáme do lednice nejlépe přes noc vychladit.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Citrónová bábovka s hruškami

Citrónová bábovka s hruškami

Obrázek Ovocný dort podle Hanky Soudné

Ovocný dort podle Hanky Soudné

Obrázek Vláčné čokoládové řezy podle Milušky

Vláčné čokoládové řezy podle Milušky

Obrázek Rebarborový kynutý koláč by Romča

Rebarborový kynutý koláč by Romča

TOPlist