Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVánoční cukroví

Masarykovo cukroví

Potřebné přísady:
  • 170g lískových oříšků
  • 300g hl. mouky
  • 200g másla
  • 100g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • cukr na obalení
Postup přípravy:
  1. Celé lískové oříšky opražíme na plechu při 210C asi 10 minut. Poté promneme v utěrce a namočíme na 1/2 hodiny do horké vody. Ostatní suroviny smícháme, oříšky lehce obalíme v hl. mouce a vmícháme do těsta. Spojíme a vytvarujeme 4 válečky o průměru asi 3-4 cm. Zabalíme do fólie a necháme ztuhnout v lednici (já nechala přes noc). Poté válečky krájíme ostrým nožem na asi 0,5 cm tenké plátky, pokládáme na pečící papír a pečeme na 180C asi 9-10 minut (dorůžova). Teplé obalujeme v moučkovém cukru.
  2. Je to obrovská lahoda a hlavně to zvládne opravdu každý. Oříšky jsou zjemnělé a jdou krásně krájet, ovšem těsto musí být opravdu ztuhlé.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Ořechy plněné krémem - ořechové tyčinky

Ořechy plněné krémem - ořechové tyčinky

Obrázek Citronové cukroví sypané oříšky

Citronové cukroví sypané oříšky

Obrázek Medovníčky ktoré se neroztékajú

Medovníčky ktoré se neroztékajú

Obrázek Pařížský krém (nejen) do cukroví

Pařížský krém (nejen) do cukroví

Obrázek Nepečené tiramisu kuličky - naprosto vynikající

Nepečené tiramisu kuličky - naprosto vynikající

TOPlist