Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Nadýchaný perník

Potřebné přísady:
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 2 hrnky mléka
  • 1 hrnek oleje
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 čokoládový pudink
  • 2 vejce
  • 1 prášek do perníku
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 skořicový cukr
  • 1 lžička skořice
  • 3 lžíce kakaa
  • 3 lžíce medu
  • 2 větší jablka
  • hrst nasekaných vlašských ořechů

Na polevu:

  • 2 čokolády na vaření
  • 2 plátky ztuženého tuku
  • 1 nastrouhanou margotku
Postup přípravy:
  1. Nejdříve si trochu ohřejeme mléko, ve kterém rozpustíme cukr, přidáme med a ostatní tekuté suroviny. V druhé míse smícháme sypké suroviny. Jablka oloupeme a nastrouháme. Vše smícháme a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Po vychladnutí potřeme rozpuštěnou čokoládou, na čokoládu můžeme dát ještě nastrouhanou margotku.
  2. Použila jsem velký hrnek. Perník byl dost vysoký, ale vláčný.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jednoduchý, nepečený, čokoládový cheesecake

Jednoduchý, nepečený, čokoládový cheesecake

Obrázek Tvarohovo - šlehačkový koláč bez mouky

Tvarohovo - šlehačkový koláč bez mouky

Obrázek Neskutečně dobrý koláč sypaný margotkou

Neskutečně dobrý koláč sypaný margotkou

Obrázek Koláčky z převalovaného  plundrového těsta

Koláčky z převalovaného plundrového těsta

Obrázek Krupicové kostky s čoko polevou

Krupicové kostky s čoko polevou

Obrázek Rebarborový tvarohový cheesecake

Rebarborový tvarohový cheesecake

Obrázek Drobenkový tvarohový koláč s borůvkami

Drobenkový tvarohový koláč s borůvkami

TOPlist