Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Nadýchaný perník

Potřebné přísady:
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 2 hrnky mléka
  • 1 hrnek oleje
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 čokoládový pudink
  • 2 vejce
  • 1 prášek do perníku
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 skořicový cukr
  • 1 lžička skořice
  • 3 lžíce kakaa
  • 3 lžíce medu
  • 2 větší jablka
  • hrst nasekaných vlašských ořechů

Na polevu:

  • 2 čokolády na vaření
  • 2 plátky ztuženého tuku
  • 1 nastrouhanou margotku
Postup přípravy:
  1. Nejdříve si trochu ohřejeme mléko, ve kterém rozpustíme cukr, přidáme med a ostatní tekuté suroviny. V druhé míse smícháme sypké suroviny. Jablka oloupeme a nastrouháme. Vše smícháme a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Po vychladnutí potřeme rozpuštěnou čokoládou, na čokoládu můžeme dát ještě nastrouhanou margotku.
  2. Použila jsem velký hrnek. Perník byl dost vysoký, ale vláčný.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Recept - Medové kostky v kokosu

Recept - Medové kostky v kokosu

Obrázek Jablkový koláč s mandlovými lupínky

Jablkový koláč s mandlovými lupínky

Obrázek Tvarohovo broskvový koláč vynikající

Tvarohovo broskvový koláč vynikající

Obrázek Karamelové košíčky s ořechovou náplní

Karamelové košíčky s ořechovou náplní

Obrázek Jahodové duhové řezy podle Zorky

Jahodové duhové řezy podle Zorky

Obrázek Pudinková buchta bez mouky s borůvkami

Pudinková buchta bez mouky s borůvkami

Obrázek Makovo-jablečný závin s mandlemi podle Jany

Makovo-jablečný závin s mandlemi podle Jany

TOPlist