Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Obrácený švédsky koláč

Potřebné přísady:
  • 4ks jablek - omýt a nakrájet
  • 215g mouka polohrubá
  • 215g cukr krupice
  • 2ks vejce
  • 150g rozpuštěného másla
  • strouhanka
  • máslo na vymazání a vysypání formy
  • 2-3 lžičky mletá skořice
  • kousek čerstvě strouhaného muškátového ořechu
Postup přípravy:
  1. Jablka omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme mouku, cukr, skořici, strouhaný muškátový ořech a přilijeme rozpuštěné máslo. Směs důkladně promícháme a nalijeme na již připravené a poskládané jablka ve formě. Rozetřeme stěrkou po celé ploše a pečeme zhruba na 180° v předehřáté troubě 40 až 50 min.
  2. Dobrou chuť.
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pražský koláč ve tvaru donutek

Pražský koláč ve tvaru donutek

Obrázek Zuccotto glassato vaniglia cacao - Vanilko kakaová buchta

Zuccotto glassato vaniglia cacao - Vanilko kakaová buchta

Obrázek Oriešková čokoláda v štrúdľovom ceste

Oriešková čokoláda v štrúdľovom ceste

Obrázek Banánový chlebíček s arašídovým máslem

Banánový chlebíček s arašídovým máslem

Obrázek Rebarborový koláč s tvarohem - kynutý

Rebarborový koláč s tvarohem - kynutý

Obrázek Maková buchta z mikrovlnky - keto - nizkosacharidový

Maková buchta z mikrovlnky - keto - nizkosacharidový

TOPlist