Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVánoční cukroví

Šmakouní vánočka

Odlehčená verze bez lepku.

Potřebné přísady:
  • 200 g šmakouna s goji a brusinkami jemně nastrouhaného
  • 2 vejce (jeden žloutek na potření)
  • půl hrnku namletých bezlepkových vloček
  • 1 hrnek opražených slunečnicových semínek namletých
  • 100 g másla
  • půl hrnku namletého kokosu
  • půl hrnku kukuřičné mouky hladké
  • 1 vanička tvarohu
  • suchralóza
  • 1 kypřící prášek bez fosfátů
  • kandovaná kůra pomerančová nedoslazená
  • rozinky
  • citrónová kůra
  • vanilka
  • mandle na ozdobu
Postup přípravy:
  1. Vymyslela jsem pro Vás chuťově naprosto vyladěnou vánočku.
  2. Předehřejeme si troubu na 200 stupňů. Suché suroviny promícháme a pak přidáme mokré. Vypracujeme kompaktní těsto a pak dle našich zvyklostí motáme. Potřeme žloutkem, posypeme mandlemi a pečeme cca 40 minut.
  3. 💡 Pokud se těsto trhá, přidáme trošku mouky.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Máslové kytičky - vánoční

Máslové kytičky - vánoční

Obrázek Krémy do vánočního cukrovíčka

Krémy do vánočního cukrovíčka

Obrázek Citronové cukroví sypané oříšky

Citronové cukroví sypané oříšky

Obrázek  Pratetinčino rozplývající se linecké  by Romča

Pratetinčino rozplývající se linecké by Romča

Obrázek Vánoční pečený čaj by Romča

Vánoční pečený čaj by Romča

TOPlist