Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Smaženky

Potřebné přísady:
  • plátky chleba - toustový (ideálně světlý nebo šumava)
  • 2–3 vejce
  • 100 ml mléka
  • sůl
  • pepř
  • rostlinný olej na smažení
  • Volitelné na dochucení nebo podávání:
  • strouhaný sýr
  • šunka nebo salám
  • kečup, hořčice, čerstvá zelenina
  • pažitka, petržel
Postup přípravy:
  1. V misce rozšlehej vejce s mlékem, osol a opepři podle chuti.
  2. Plátky chleba namáčej z obou stran do vaječné směsi.
  3. Na pánvi rozehřej olej a chleby opékej z obou stran dozlatova (asi 2–3 minuty z každé strany).
  4. Hotové smaženky pokládej na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.
  5. Podávej horké – samotné, nebo se sýrem, zeleninou či oblíbenou omáčkou.
Hlavní jídla

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Čínské nudle s kuřecím masíčkem

Čínské nudle s kuřecím masíčkem

Obrázek Nadýchané bramborové lívance

Nadýchané bramborové lívance

Obrázek Masové kuličky v rajské omáčce

Masové kuličky v rajské omáčce

Obrázek Smažené bramborové třepanky se zelím -  Podzuklín

Smažené bramborové třepanky se zelím - Podzuklín

Obrázek Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Obrázek Tvarohové knedlíky - meruňkové

Tvarohové knedlíky - meruňkové

Obrázek Těstoviny se smetanovou omáčkou s liškami

Těstoviny se smetanovou omáčkou s liškami

TOPlist