Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Špenátová roláda

Potřebné přísady:
  • 470 g mrazený špenát ( špenátový pretlak)
  • 125 g polohrubá múka
  • 4 ks vajíčka
  • 2 strúčiky cesnák
  • pol káv. lyž. soľ

Plnka:

  • 1 ks pomázankové maslo smotanové (cesnákové , chrenové)
  • 2 ks tavený syr v črievku karička
  • jarna cibuľka alebo pažítka
  • sterilizovaná kápia
  • asi 100 g šunka alebo šunková saláma
Postup přípravy:
  1. Špenát rozmrazím dám do misky , pridám 4 žltky , múku , prelisovaný cesnák soľ.
Z bielkov vyšľahám tuhý sneh a jemne vmiešam do špenátu.
  2. Rozotriem na papier na pečenie , pečiem vo vyhriatej rúre na 180 stup. asi 15 min. 
Upečené zrolujem aj s papierom. Nechám vychladnúť. Cesto sa nesmie piesť dlho aby nebolo suché ale vláčne , aby sa pri točení roláda nelamala.
  3. Pomázankové maslo , syry , pokrájanú cibuľku a kápiu spolu vymiešam. 
Roládu roztočím stiahnem papier. Polovicu nátierky natriem na plát , na to poukladám šunku a natriem zvyšok nátierky. Roládu zrolujem a dám stuhnúť do chladničky.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Bramborový salát - vynikající

Bramborový salát - vynikající

Obrázek Kachnička s třemi druhy knedlíků a dvěma druhy zelí

Kachnička s třemi druhy knedlíků a dvěma druhy zelí

Obrázek Vepřové medailonky s americkými brambory

Vepřové medailonky s americkými brambory

Obrázek Rychlá pizza z jogurtového těsta

Rychlá pizza z jogurtového těsta

Obrázek Hložánkovy vejce z Ulice - Naprosto EPESNÍ

Hložánkovy vejce z Ulice - Naprosto EPESNÍ

Obrázek Bramborové knedlíčky - noky Bavorsko

Bramborové knedlíčky - noky Bavorsko

Obrázek Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Obrázek Cizrna s mrkví, lilkem a rajčaty

Cizrna s mrkví, lilkem a rajčaty

Obrázek Teplý čočkový salát s pečeným bramborem a masovými kuličkami

Teplý čočkový salát s pečeným bramborem a masovými kuličkami

TOPlist