Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Tvarohový koláč s mandarinkou

Potřebné přísady:
  • 150g másla
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 žloutky
  • 1 lžička citronové kůry
  • 200g hladké mouky
  • špetka kypřícího prášku
  • alobal a fazole na pečení

Náplň:

  • 250G měkkého tvarohu
  • 100g krupicového cukru
  • 2 žloutky
  • 250 ml zakysané smetany
  • vanilkový pudink prášek
  • 4 bílky
  • 150g malin , mandarinek apod

Na ozdobu:

  • ovoce které jste si vybrali do dortu
Postup přípravy:
  1. Kousky změklého másla, cukry, žloutky a nastrouhanou citronovou kůru utřeme a přidáme prosátou mouku s kypř. práškem do pečiva.
  2. Z těsta vyválíme kulatý plát, vyložíme pečícím papírem, překryjeme ho alobalem a nasypeme na něj fazole. Ve vyhřáté troubě korpus předpékáme při 200 stupních cca 15 minut.
  3. Na náplň ušleháme tvaroh, polovinu cukru, žloutky, zakysanou smetanu a pudinkový prášek. Z bílků a zbytku cukru ušleháme sníh a vmícháme lehce do tvarohu.
  4. Korpus vyndáme z trouby a odstraníme fazole i alobal, rozetřeme na něj polovinu náplně a pokryjeme malinami a přetřeme zbylou náplní. Pečeme zhruba na 160 stupňů 40 minut. Dáme vychladnout a před podáváním zdobíme ovocem.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Nepečený  dort jak ho možná neznáte

Nepečený dort jak ho možná neznáte

Obrázek Torta giardino di fragole di Luca Montersino

Torta giardino di fragole di Luca Montersino

Obrázek Ovocný koláč z jogurtového těsta

Ovocný koláč z jogurtového těsta

Obrázek Norský žloutkový dezert - Kvafjordkake - verdens beste

Norský žloutkový dezert - Kvafjordkake - verdens beste

TOPlist