Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVeganské

Veganské cupcake

Potřebné přísady:
  • 1 šálek sójové mléko
  • 1 lžička jablečného octa
  • 3/4 šálku krystalového cukru
  • 1/3 šálku řepkový olej
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 1/2 lžičky mandlového extraktu, čokoláda extrakt nebo více vanilkový extrakt
  • 1 šálek hladké mouky
  • 1/3 šálku kakaového prášku, holandský zpracované nebo pravidelné
  • 3/4 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky soli
  • Vegan Fluffy Buttercream Poleva
Postup přípravy:
  1. Předehřejte troubu na 160 stupňů, ale raději každý podle své trouby.
  2. Smíchejte dohromady sojové mléko a ocet ve velké míse a necháme několik minut srazit. Přidáme cukr, olej a vanilkový extrakt. V jiné misce smíchejte prosátou mouku a kakao, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl. Nalijte směs do vložky tj do papírových sáčků, jen do 3/4. Těsto v troubě ještě naběhne. Pečeme 18- 20 minut, poznáme tak, že píchneme špejli doprostřed a musíme ji vyndat suchou. Pokud chcete čokoládové přidejte nahrubo nasekanou veganskou čokoládu, nebo veganský čokoládový krém.
Veganské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kapustová polévka podle De LI

Kapustová polévka podle De LI

Obrázek Vegušenky by Romča - ovesné - bez vajec

Vegušenky by Romča - ovesné - bez vajec

Obrázek Domácí seintain z pšeničného lepku by Romča

Domácí seintain z pšeničného lepku by Romča

Obrázek Nápoj s konopným proteínom - Dobrožrúti

Nápoj s konopným proteínom - Dobrožrúti

Obrázek Baklažánovo šalviové penne s tempehom

Baklažánovo šalviové penne s tempehom

Obrázek Špaldové kernotto s uzeným tofu

Špaldové kernotto s uzeným tofu

TOPlist