Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVegetariánské

Vegetariánské Gnocchi se špenátem a quorn by Romča

Potřebné přísady:
  • gnocchi koupené nebo -( brambory, vejce, sůl, hladká mouka )
  • čerstvý nebo mražený listový špenát
  • smetana
  • sůl
  • Quorn mince viz foto - ( zakoupíte v Icelandu) - můžete použít i jinou vámí zvolenou náhražku
  • cibule
  • olivový olej
  • česnek
  • kousek másla
  • domácí vegeta
  • mouka hladká na zahuštění
Postup přípravy:
  1. Na olivovém oleji osmažíme cibulku a přidáme náhražku masa. Orestujeme a přidáme čerstvý nebo mražený špenát. Osolíme a podlijeme trochou vývaru a necháme chvilku dusit. Kdo nemá vývar dá bujón. Zalijeme smetanou a dochutíme česnekem a vegetou. Nakonec zahustíme záklepkou - ( mouka rozmíchaná s mlékem) můžeme ale nemusíme přidat kousek másla a necháme rozpustit.
  2. Gnocchi uvaříme buď podle návadu na sáčku a nebo si je vytvoříme doma. Doma je uděláme tak, že si uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a nastruháme. Přidáme vejce a mouku a vytvoříme těsto jako na bramborový knedlík ne moc husté. Vyválíme válec o průměru asi 3 cm a krájíme noky, které po straně pro ozdobu můžeme ale nemusíme splácnout vidličkou.
Vegetariánské

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pudink s chia semínky - bez vaření

Pudink s chia semínky - bez vaření

Obrázek Zapečené mléčné brambory s bylinkovým tofu a konopným semínkem

Zapečené mléčné brambory s bylinkovým tofu a konopným semínkem

Obrázek VeganglutenFreebean burger - VGFBB - Fazolové burgery

VeganglutenFreebean burger - VGFBB - Fazolové burgery

Obrázek Květáková polévka by Romča

Květáková polévka by Romča

Obrázek Tofu rrizoto s kysaným zelím podle Pedra

Tofu rrizoto s kysaným zelím podle Pedra

TOPlist