Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Žloutkový řez

Potřebné přísady:
  • 1 balíček listového těsta
  • 0,75 l mléka
  • 2 ks vanilkového pudingu
  • 1 ks žloutek
  • 1 ks vanilkového cukru
  • 250 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • rybízová marmeláda
  • citronová poleva
Postup přípravy:
  1. Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny a vyválíme placky o velikosti plechu. Dáme je na plech, který jsme předtím vypláchnuli studenou vodou a propícháme je vidličkou, aby se nám nenafukovaly. Pečeme v předehřáté troubě cca 20 minutek při 180 stupních.
  2. Krém si připravíme tak, že si uvaříme pudink se žloutky a vanilkovým cukrem a necháme vychladnout. Máslo si vyšleháme s cukrem a pomalu do něj vmícháme pudink co jsme si uvařili. Pozor pudink musí být úplně studený, nebo se vám to celé zdrcne. Kdo chce přidá rum.
  3. Jednu placku potřeme krémem a na ni položíme druhoua potřeme marmeládou. Necháme v lednici uležet.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Luxusní nadýchané tvarohové šátečky

Luxusní nadýchané tvarohové šátečky

Obrázek Jablkový koláč se šlehačkou

Jablkový koláč se šlehačkou

Obrázek Domácí Ferrero rocher řezy - vynikající

Domácí Ferrero rocher řezy - vynikající

Obrázek Veterníčky z odpalovaneho cesta podle Matinky

Veterníčky z odpalovaneho cesta podle Matinky

Obrázek Schwarzwaldský dort - black forrest cake

Schwarzwaldský dort - black forrest cake

Obrázek Koláč s lesní ovocem - Kvilda

Koláč s lesní ovocem - Kvilda

Obrázek Ořechové kynuté rohlíčky - Nahořánky

Ořechové kynuté rohlíčky - Nahořánky

TOPlist