Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVegetariánské

Dýňový tataráček s bramborovými chipsy

Potřebné přísady:
  • 1 dýně Hokkaido
  • 2 sušená rajčata
  • 1 rajče
  • 1 cibule
  • 1 lžíce sojovky
  • 0,5 lžíce uzené papriky (koření)
  • česnek podle chuti (já použila 1 stroužek)
  • 1 chilli paprička
  • olivový olej
  • (sůl) - nepoužila jsem, protože mi stačí sojová omáčka, ale kdyby náhodou..

… dozdobila jsem černým sezamem a dýňovým olejem.

Postup přípravy:
  1. Nakrájenou dýni deset minut povařím (doměkka). Poté jí na olivovém oleji a cibulce osmahnu. Mezitím si v mixéru rozmixuji sušená rajčata, chilli papričku a česnek. Dýni okořením uzenou paprikou, nechám ještě chvilinku restovat, přidám nakrájené rajče a rozmixovanou směs, zaliji sojovou omáčkou a nechám chvilku sjednotit chutě. Poté vše rozmixuji. Před podáním nechám vychladnout (já to měla ještě přes noc v lednici).
  2. Místo topinek jsem zvolila bramborové chipsy: Nakrájím brambory na úzké plátky a peču na pečícím papíře bez koření a oleje. 200°C cca 20 minut - záleží na velikosti plátků.
Vegetariánské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Fofr falešná  svíčkajda na divoko by Romča

Fofr falešná svíčkajda na divoko by Romča

Obrázek Vynikající karamelizované fíky

Vynikající karamelizované fíky

Obrázek Špaldovo- žitný chléb z domácí pekárny

Špaldovo- žitný chléb z domácí pekárny

Obrázek Jahodovo - tvarohová žemlovka by Romča

Jahodovo - tvarohová žemlovka by Romča

Obrázek Sweet&sour zelenina s batátovým pyré

Sweet&sour zelenina s batátovým pyré

TOPlist